Rádi vaříme a taky jíme,tak Vám na těchto stránkách připravujeme pár receptů co jsme uvařili.
A taky něco kolem jídla celkově (odkazy na recepty,hodnocení návštěv restaurací kde jsme baštili a podobně.)
Veškeré Vaše podněty a návrhy napište prosím na mail nebo do knihy návštěv,veškeré nápady rádi uvítáme.
Řídíme se heslem ,že v jednoduchosti je krása :-)
Králík s arašídy
suroviny:
1 Králík
100g. Arašídy loupané
1 větší cibule
250ml smetana na vaření
olej ,sůl
Králíka vykostíme lehce osolíme a nakrájíme na větší kousky, na rozebřátém oleji zprudka osmahneme aby se nám
zatáhnuli a zůstala uvnitř šťáva. Potom kousky odložíme do hrnce s pokličkou aby rychle nevychladly.
Cibuli nakrájenou na dlouhé proužky spolu s nasekanými arašídy osmahneme do zlatova.
Přidáme zatáhnuté kousky králíka ,podlejeme smetanou a dusíme doměka.
Podáváme s rýží nebo opečenými bramborami.
.................................................................................................................................................................................................
Špekáčky na pivě
suroviny:
10 kusů kvalitních Špekáčků
0,5L Tmavé pivo
3 větší cibule
250ml. rajčatové pyré nebo rajčatový protlak
1 česnek
Špekáčky oloupeme ,překrojíme podélně napůl a nařežema na ,,ježka,,.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Česnek rozmačkáme.
Špekáčky naklademe do vyššího pekáčku ,,ježkem,, nahoru, zasypeme pořádným množstvím cibule a česnekem,
Smícháme pivo a pyré a tímto podolejeme celý obsah pekáčku. Vložíme do trouby a pečeme cca 30 minut.
Podávat můžeme s těstovinami ,vařenými bramborami nebo jen tak s chlebem..
.....................................................................................................................................................................................
potřebujeme:
600g vepřové maso (nejlépe svíčka, může být i kuřecí)
3 lžíce medu
kečup, hořčice (může být i kremžská), sójová omáčka, worchestrová omáčka, tymián, rozmarýn, sůl, pepř,
400g ananas (kompotovaný, nejlépe kostičky)
pórek, paprika, mrkev, olej, citronová šťáva
Postup přípravy: Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme smícháme s 2 lžícemi medu, 1 lžící kečupu, 1/2 lžící hořčice, trochou sójové a worchestrové omáčky, zakápneme olivovým olejem a necháme rychle zatáhnout na pánvi. Přidáme trochu tymiánu a rozmarýnu, zakápneme citrónem, podlijeme trochou vody nebo ananasové šťávy a necháme pod pokličkou dusit. Mezitím na druhé pánvi na troše oleje orestujeme na tenká kolečka nakrájenou jednu mrkev, trochu také nadrobno nakrájené papriky a půl plechovky ananasu, přidáme 1/2 lžíce medu, špetku rozmarýnu a tymiánu a zakápneme citrónem. Když je maso měkké, smícháme s orestovanou zeleninou, můžeme přidat trochu kečupu, aby se vytvořilo více omáčky.
Podáváme nejlépe s čínskými nudlemi, které na závěr vaření přidáme přímo do pánve a smícháme s masem.
4.7.2010 jsme navštívily a napapali se v
MOTORESTU GALERIE v Karlově
je to za Žďárem nad Sázavou směr Ždírec
a teda řeknu Vám dost jako velká bašta !!!!
dobrý ceny,dobrý jídlo ochotnej personál.
No prostě DOPORUČUJEME navštívit.
DOPORUČUJEME
HOTEL u HROCHA
no fakt něco SUPER
HODNOTÍME RESTAURACE na
a postupně budeme přidávat :-))))))
navařeno a nafoceno je dost ,ale není čas to sem přidávat :-((((